készülnek a narancsos-marcipános puttótestű kis szalonczukkerek.
Itt az útmutató ni, ha esetleg valakit érdekel:
Durván 100 db szaloncukorhoz (pompás ajándék ám, és nincs az a mennyiség, ami elég lenne):
80 dkg őrölt mandula,
50 dkg porcukor,
kandírozott narancshéj tetszés szerint (én nem szocsóztam vele, botmixerrel összekutyultam 1 narancs héját, belehajintottam, azt’ csókolom),
kb. 2-2, 5 dl narancslé v Cointreau (azt majd érzed, mennyi köll, nahát),
1 tábla szerencsi étcsokoládé és 1 tábla 99%-os kakaótartalmú Lindt.
1. Keverd össze a mandulát a porcukorral és annyi narancslevetl/Cointreaut adj hozzá, hogy gyúrható massza legyen. A folyadékot ne egyszerre öntsd bele, érzés szerint adagold.
2. Borítsad bele a kandírozott narancsot izibe, aztán
3. formázzál szaloncukrokat. (Olyan kis buta hurkaizéket, tudod.)
4. Vízfürdő felett olvasszad föl a csokoládékat, aztán fürdessed meg benne a kis czukkerputtókat, várjad meg, míg a csoki megdermed, azt’ mán csomagolhatod is.
(A Hosszú jelezte, h ő füstölt kocsonyást is akar. Hátizé.)
szalonnacukor és szalonméz :)